Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas vyks rugpjūčio II pusėje.

Užsakomus desertus ir kuponus pristatome kartą per savaitę ketvirtadieniais užsakymą pateikus ne vėliau nei antradienis

E-kuponą galima gauti per 24h

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Degustacijos

 Mes labai dažnai gyvename ir kuriame savo skonių pasauliuose - atskirai desertų, atskirai kavos ar kitų gėrimų. Bet žmogus atėjęs į kavinę ar restoraną ragauja bendrą derinį. Atrodytų geras desertas plius gera gėrimas = geras derinys? Pasirodo ne, prastas derinys gali būti su labai gerais ir kokybiškais atskirais derinio elementais.
Degustacijų metu atrenkame geriausius derinius, juos ragaujame, vertiname ir ieškome sinerginio tipo derinių, kuomet atsiranda naujas potyris ir harmonijos pojūtis. Degustacija kaip žaidimas su savo uosle ir skonio receptoriais - ką jie mums sako. Daug uostome, ragaujame, bandome apibūdinti, išmokstame naudotis skonių ratu, sužinome apie konkrečius desertus bei kavą  ir galiausiai renkame geriausią tos degustacijos derinį. Kartu su Asta šias degustacijas veda ir išsamiai apie rūšinę kavą pasakoja kavos žmogus Andželika  Jokubauskaitė.
Andželika kavos pasaulyje jau 7 metai - nuo kavos ruošimo iki teisėjavimo kavos čempionate. “Kava man yra įrankis kurti ryšį su žmogumi. Tai yra svarbus socialinis aspektas stipriai susijęs su skoniu. Subtilus būdas atrasti skonius ir plėsti pažinimo spektrą.”
Skirtingų desertų ir kavos derinių degustacija 

Ragavome 3 kavas iš Brazilijos, Etiopijos ir Kenijos:

Brazil Vinhal Family "Cinnamon Roll” Dar ūkyje gautas  cinamoninio pyragaičio vardas mums išduoda, kad kava gardžiai kvepės ir primins desertą. Tokias ypatingas skonines savybes suteikia kavos uogų apdirbimo būdas. 

Ethiopia, Tirtira Goyo Iš kavos gimtinės Etiopijos, Goyo ūkio atvykusi kava lepina mus vaisišku saldumu, kuris persipina su gėliškais aromatais, lyg primintų pavasarį.

Kenija, Mbokam Siakago apylinkėse užauginta kava šiek tiek skiriasi nuo įprastai sutinkamų Kenijos pupelių - jos kiek kartesnės dėl kavamedžių augimo aukščio, todėl skonis primena juodąjį šokoladą, kakavą ir apelsino žievelę.

ir 6 desertus:

  • Kremiškiausią sūrio pyragą
  • Šokoladinių putėsių pyragą
  • Kavos panakotą
  • Pavlovą su pieniško šokolado kremu
  • Aviečių kokosinis kąsnelį
  • Spanguolinį kąsnelį su itališko morengo sviestiniu kremu

Vilnius, Demoloftas

Kaunas, Vynvytis studio
 
Sūrio pyragų ir kavos derinių degustacija / Vilnius, Demoloftas
Degustaciją pradėjome su maisto kvapų atpažinimu.

Ragavome 3 kavas:

Kavos pupelės iš Hondūro, Marcala regiono. Honey uogų apdorojimas papildo kavą švelnia ir kremine tekstūra, o puodelyje atsiskleidžia juodos arbatos, apelsino žievelės ir Toffee karamelės skonio natos, su lengva greipfruto rūgštele. 

Kavos pupelės iš Kenijos, Kirinyaga regiono, išsiskiria savo intensyviu skoniu, stipriu aromatu bei ryškiomis raudonų uogų natomis. Šlapiasis uogų apdorojimas kavoje išryškina vaisišką rūgštelę. 

Kavos pupelės iš Kolumbijos, Caldas regiono. Išraiškinga kava pasižyminti džiovintų bananų, figų, vyšnių džemo ir kakavos skonio natomis. Natūralus anaerobinis uogų apdorojimas kavą papildo sodriu, saldžiu vaisiškumu. 

Sūrio pyragu vadiname pakankamai skirtingus pyragus - ne tik skoniu, bet ir gaminimo būdu, tekstūra ir išvaizda. Ragavome 4 sūrio pyragus:

  • Kremiškiausią mangų ir pasiflorų sūrio pyragą - šilkinė burnoje tirpstanti tekstūra su aiškiai išreikštais mangų ir pasiflorų skoniais.
  • Burnt basque matcha sūrio pyragą - keptas aukštoje temperatūroje, todėl pyrago paviršius karamelizavęsis, viduje daug kreminės matchos skonio.
  • New York style sūrio pyragą - klasikinis sūrio pyragas, tvirčiausios tekstūros.
  • Žemės riešutų sviesto sūrio pyragą su braškėmis - vienintelis nekeptas sūrio pyragas, ragaujant jausmas lyg valgytum "Reese's" peanut butter cup.
Privati degustacija organizacijai / Vilnius, Demoloftas 
"Mano nuoširdžiausi komplimentai renginio organizatorėms, kurios meistriškai sujungė skonį, kvapą, estetiką ir emociją į vieną gražią visumą. Degustacija buvo ne tik informatyvi, bet ir šilta, jauki, įtraukianti visus dalyvius dalintis savo įžvalgomis ir pojūčiais. Tai patyrimas, kurį norisi kartoti – spalvingas ir visapusiškas. Didžiausias AČIŪ merginoms ir iki kitų susitikimų!"
Božena, degustacijos iniaciatorė savo komandai